NIEUWS :

Beste leden en sympathisanten,
 

We weten dat er veel beroep op de dierenvrienden wordt gedaan en het lijkt wel of de Filipijnen van een andere planeet komen. Toch willen we opnieuw uw goede wil aanspreken en u vragen om uw vrienden of andere mensen warm te maken om ons financieel te steunen.

Zonder uw hulp staan we nergens.
We danken u alvast.

De stichtster  


Verslag van het derde trimester 2020

1. Gezelschapsdieren :

Sterilisaties :

Dit kwartaal was rijk aan sterilisaties :

26 juli: Port Barton georganiseerd door Jacq en Rob Martin van het restaurant Mojitos,

9 augustus : El Nido georganiseerd door de groep Dogs and Cats Welfare El Nido,

23 augustus : Barangay Bancao Bancao in samenwerking met de City Veterinarians,

6 September: Barangay Mainingisda georganiseerd door Ditas Borcard in samenwerking met de City Veterinarians en

20 September: El Nido opnieuw georganiseerd door de zeer actieve tak PAWFI El Nido.

i. DE TAK PAWFI EL NIDO

TWEE sterilisatie evenementen georganiseerd met PAWFI Puerto Princesa tak

• AUGUSTUS 9, 2020 -Villa Libertad Covered Court / El Nido - 67 dieren gesteriliseerd

- HONDEN: 54 teven en 2 reuen; - KATTEN: 10 kattinnen en 1 kater; - 57 anti rabies vaccinaties en 53 tatoeages

Voor dit evenement hadden we slechts één dierenarts en lukte het niet om alle eigenaars van huisdieren te helpen. We hebben hen gevraagd om terug te komen op onze volgende evenement in september.

Op de dag van het evenement zelf werd door de eigenaars van huisdieren in het totaal 11.340 pesos gedoneerd in de donatie box. Wij gaven 20.000 pesos aan PAWFI. Dit bedrag werd verzameld op door verkoop van lotjes, 2de handskledij en desserten.

s
 
d
 
fd

SEPTEMBER 20, 2020 -Corong-Corong / El Nido - 109 dieren gesteriliseerd

- HONDEN: 54 teven en 13 reuen – KATTEN: 37 kattinnen en 5 katers - 47 anti rabies vaccinaties en 68 tatoeages

Voor dit tweede evenement zijn zoals gewoonlijk de sterilisaties van de kattinnen en anti rabies gratis. Omdat er nu 2 dierenartsen waren, hebben we besloten om ook katers en reuen toe te laten mits een financiële tussenkomst van 1.000 pesos per kat en 1.500 pesos per hond. Dit stelde ons in staat om 20.500 pesos te verzamelen om dit evenement mee te helpen financieren.

We kregen die dag ook 14.580 pesos donaties van de eigenaars van de huisdieren.

Vanilla Beach gaf een donatie van 22.000 pesos en wij gaven 2.920 pesos uit ons donatie reservefonds. In het totaal ontving PAWFI-Puerto dus 60.000 pesos om dit evenement te financieren.

s
     
ds   f


Kattenopvang :

We trokken vier katten uit de kattenopvang naar de open ruimte die ze met de honden delen. Zij vonden hun schuilplaats en komen goed overeen.

De terugkeer naar het land van de kat van onze vriendin Agathe verliep zonder incident, maar in een onvergetelijke stress. Slechts één vlucht naar Manilla was voor hem geschikt en nog altijd onzeker tot het laatste uur. Het was met opluchting dat we hem in het vliegtuig zagen binnenbrengen. Toen verwelkomde onze dierbare vriendin Nancy Cu Unjieng, voorzitster van de OGN CARA in Manilla, hem voor de nacht in haar kattenopvang. ‘s Anderendaags ging Nancy naar het Bureau van Animal Industry om de exitvergunning te verkrijgen, en bracht Caipi en zijn reisgenote Océane naar de luchthaven waar ze naar Frankrijk instapten.

Het was een groot genoegen om de foto's van Caipi en zijn eigenares eindelijk herenigd te ontdekken.


H
ondenopvang :

De stedelijke pound heeft zijn activiteiten voorzichtig hervat. Zesenveertig honden werden binnengebracht. Tien werden door de dierenartsen van de stad in overleg met PAWFI ingeslapen omdat ze te agressief waren of in zeer slechte staat verkeerden wegens het gebrek aan voedsel. Een van de honden die door PAWFI werden opgevangen is overleden.2. Boerderijdieren :

Slachthuis :

Deze nutteloze en schadelijke plek wordt gerenoveerd !


Carabaos :

We hebben het vertrek van 320 carabaos uit Puerto Princesa vastgesteld. We weten dat 582 vergunningen toegekend zijn voor het noorden en het zuiden van de provincie, maar we weten niet hoeveel carabaos werden ingescheept.


Onze carabaos :

Potter werd door ons teruggeëist omdat hij zonder ons te informeren overgebracht werd naar een andere boer. Dezelfde oplossing voor Barabas die waarschijnlijk uitgeleend of verhuurd was aan een andere boer en graatmager teruggevonden werd. Duchka doet het heel goed. Ze moet ontwormd worden omdat de fecale analyse positief was. Het ontwormingsmiddel is niet op voorraad.

s   d
Barabas
 
Potter

f
Duchka


Onze kippenren :

We hebben het hek gerepareerd en zes kippen toegevoegd afkomstig van een industriële pluimveestal.


Onze geiten :

Tijdens een verrassingsbezoek op 27 september vonden we ze in uitstekende gezondheid. Ze zijn nog altijd met vakantie bij onze medewerkster, in afwachting van een nieuw hek bestand tegen inbraken.Ze zijn nog altijd met vakantie bij onze medewerkster, in afwachting van een nieuw hek bestand tegen inbraken.


3.
Wilde dieren.

Eind augustus werd het partnerschap met de Franse vereniging ABConservation eindelijk getekend ! Deze vereniging is gewijd aan de bescherming van de binturong, een kleine vleesetende katachtige die in de bomen op het eiland Palawan leeft. Die vereniging voert onderwijs- en onderzoeksmissies op Palawan uit sinds 2017.
Dankzij dit partnerschap kon een jonge Filipijner, Jib L. Niñal, vanaf 1 september worden ingezet om het onderzoeksprogramma te coördineren. Hij is verantwoordelijk voor het verkrijgen van vergunningen om de binturong te mogen bestuderen, het coördineren van veldgidsen, het uitvoeren van enquêtes en het monitoren van de binturong-populatie in het wild.

We zullen alle concrete acties die voor de binturong worden uitgevoerd in detail bespreken naarmate het programma vordert. Om meer te weten te komen over ABConservation kun je hun website bezoeken www.abconservation.org. Een studente, Princess Joy Deriada, werd via dit partnerschap aangeworven. Met een systeem van beurs en stage binnen de vereniging ondersteunen we haar in het nastreven van haar master in milieubeheer en -bescherming aan de Palawan State University.

De noodrepatriëring als gevolg van het virus onderbrak de onderhandelingen met de Franse vereniging die een « wilde » tak wilde creëren voor de volkstelling en de bescherming van de Bearcat.                                 


ACTIVITEITEN
.

Sterilisaties 3de kwartaal 2020 Sedert juni 1999
- honden  249 teven, 16 reuen  8.747 teven, 1.879 reuen
- katten  226 teven,   6 reuen 4.503 teven, 1.050 reuen

Er werdenc 110 door de dierenarts voorgeschreven lichte behandelingen uitgevoerd bij de gezelschapsdieren en onze carabaos.

Drie honden en 2 katten worden geadopteerd, zijn voobereidingen getroffen voor de uitvoer.

Kattenhok : 6 in afwachting

Getatoeëerd : 294 honden       TOTAAL: 12.624

Verlaten : 15 katten

Gerecuppereed uit de hondenopvang : 36 honden

Vaccinaties tegen hondsdodlheid, buiten het hondenverblijf : 364 honden


ONZE RESULTATEN
 .

Ø Sinds de oprichting van onze stichting in maart 2000 hebben we 13.250 wijfjes gesteriliseerd (teven en kattinnen dooreen) en 2.907 mannetjes ; 12.624 honden werden te Palawan getatoeëerd en geregistreerd.
Ø We zijn erin geslaagd om nationale en lokale wetten op het dierenwelzijn te laten aannemen om het transport en het slachten van de waterbuffels te regulariseren.  
Ø De carabaos raken tijdens het transport over de weg niet meer gewond en worden vakkundig in- en uitgeladen.
Ø We hebben 94 carabaos gekocht.ONZE PROJEKTEN
.

Ø Het bereiken van een nationaal moratorium om het slachten van de carabaos te verbieden.
Ø De toepassing van de wet over het dierenwelzijn overal in het land en voor alle dieren.

Voorbereid door :

Jackie BAUT, Stichter.


ELKE FINANCIELE HULP WORDT MET DANKBAARHEID AANVAARD
OP REKENINGNUMMER PALAWAN ANIMAL WELFAREFOUNDATION,Inc
000-1437964-36 (IBAN BE46 0001 4379 6436) BIC : BPOTBEB1
Postbank - 1000 Brussel